tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Bayanlara Saç Ekimi

Bayanlara saç ekimi ( saç nakli ) yapılırmı?

Saç ekimi kıl kökünün bulunduğu yerden alınıp başka bir yere nakledilmesidir.

Bu açıdan bakıldığında bayanlarada saç ekimi yapılabilir ancak bayanlarda saç dökülmesi daha çok (%90) allopecia totalis denilen tip dökülme olduğundan saç ekiminin anlamı yoktur.

Allopecia totalis (saçın tüm alanlarda eşit oranda dökülmesi) durumunda alınıp ekilecek saç köklerininde dökülme potansiyeli olduğundan nakledilmesi anlamlı olmamaktadır.Bu tip bayan saç dökülmesinde saç ekimi yapılmamalıdır.

[box type=”bio”] Bayanlarda saç ekimi yapılabilecek durumlar [/box]

Erkek tipi saç dökülmesi:Bu tip saç dökülmesinde ensedeki saç sıklığı ve kalitesinormal olduğu ve dökülmeyeceği için ekim yapılabilir

Çekmeye bağlı dökülme:özellikle kulak önü çekilme sebebiyle seyreldiğinde yine enseden nakil yapılabilir.

Bölgesel dökülme( allopecia areata ) :burada para şeklinde dökülme alanı vardır kendiliğinden 8 ayda geri çıkmadıysa bir daha çıkmayacağı düşünülür ve saç ekimi yapılabilir

Yara,yanık,kesilme sebebiyle oluşan iler:buradada dökülmenin sebebi belli olduğu için bu izlere ekim yapılarak kamufle edilebilir.

Yeni ön çizgi oluşturma:Doğuştan beri bazen ön çizgi geride olabilmektedir,dökülme olmamasına rağmen kişi yeni bir ön çizgi istiyorsa ekim yapılabilir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Saç Ektirme – Mikrogreft (Ense saçından)

Bu yöntem özetle ensenin üzerindeki bölgeden uzun elips şeklinde bir şaçlı derinin çıkartılarak bu deri şeridindeki kıl köklerinin bir ila üçlü gruplara bölünüp, saçsız alanlara nakledilmesidir. Operasyon lokal anestezi altında yaklaşık 4-5 saate yapılmakta ve hastalar tarafından rahatlıkla tolare edilebilmektedir. İşlem tamamlandıktan hemen sonra hasta evine dönebilir, 24 saat boyunca saç yıkanmaz ve bu süre sonunda ekim yapılan bölge ve diğersaçlı bölgeler özel bir solüsyonla kliniğimizde yıkanıp işleminiz tamamlanır. Nakledilen saçlar bir süre sonra dökülürler ve yeniden çıkmaya başlamaları 2,5 -3 ay gibi bir süre almaktadır. Saç ekimi ile ilgili ayrıntılı bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz.

Saç Kaybı genetik, hormonal değişiklikler ve yaşlılık nedeniyle oluşan, hem kadınlarda hem de erkeklerde fiziksel ve buna bağlı olarak da psikolojik sorunlara sebep olan bir durumdur. Saç kaybı aynı zamanda çeşitli dermatolojik hastalıklar, yanıklar ve travmatik sebeplerle de gerçekleşebilir.

Erkek tipi saç dökülmesi her toplumda oldukça sık görülen bir durum olmasına rağmen pek çok erkek ve kadın için önemli bir sorundur. Bu insanlar saçlarının dökülmesini önlemek, dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlamak veya saç dökülmesinin sebep olduğu görüntüyü ortadan kaldırmak için bir çok yola başvurmaktadırlar.

Saç kökleri uzun bir gelişme dönemi ve bunun ardından gelen kısa bir dinlenme periyodundan oluşan bir döngü içindedirler. Dinlenme döneminde şaç teli köke bağlıdır ancak büyüme olmaz. Dinlenme dönemi sonunda ise saç teli düşer ve saç kökünden yeni bir tel gelişmeye başlar. Yaş ilerledikçe dinlenme döneminin süresi uzamaya başlar. Normalde gelişme dönemi (anajenfaz) 3-5 yıl kadar sürerken bunu takip eden dinlenme dönemi (telojenfaz) 1-2 haftalık geçiş dönemini (katajenfaz) takiben başlar ve 3-4 ay.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Saçınızın dökülmesinden rahatsız oluyorsanız, üstelik uyguladığınız yöntemlerden başarı elde edemediyseniz geriye bir seçeneğiniz daha kalıyor: Saç ekimi…

[box type=”info”] Saç ekiminde yeni kökler, 3. ayından sonra saç tellerini üretiyor, 6 ay içinde de normal uzunluğuna erişiyor… [/box]

Uzmanlara göre aslında saç dökülmesi, saçın kendini yenilemesi demek. Günlük olarak 80-100 adet saç telinin kaybedilmesi de son derece normal karşılanıyor. Ancak bu miktar daha fazlaysa ve siz bölgesel bir eksiklik görüyorsanız işte bu rahatsız edici… Eğer saçınızın dökülmesinden rahatsız oluyorsanız, üstelik uyguladığınız yöntemlerden başarı elde edemediyseniz geriye bir seçeneğiniz daha kalıyor: Saç ekimi!

Ancak saç ekimi bölgesel dökülmelerde uygulanabilir. Çünkü saçlı bölgedeki kökler alınıyor, ardından saçsız bölgelere yerleştiriliyor. Bu nedenle saçları tamamen dökülen kişilerin saç ektirme şansları yok!
Şartlarınız uygunsa ve saç ekimi yaptırmışsanız, yeni köklerin 3. ayından sonra saç tellerini üretmeye başlığını belirterek, ‘Yaklaşık bir yılda da saçlarınız son halini alıyor. Yani biraz zaman alsa da, dökülen bölgelerde eskisi gibi doğal, canlı ve kalıcı saçlara sahip oluyorsunuz.

Saç Ekimi İçin Konuşulan İki Seçenek Var: FUT ve FUE

Saç ekimi; başın arka tarafından,iki kulak arası ve ense üzerindeki saç açısından zengin olan bölgeden alınan saçlı dokuların, saçların olmadığı veya seyrek olduğu bölgeye nakledilerek gerçekleştirilmesi işlemine deniyor.

  1. FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu): Günümüzde dünyanın en ileri ve gelişmiş saç ekimi kliniklerinde uygulanmakta olan tekniktir. Bu yöntemde, ense üzerindeki sağlıklı ve dökülmemiş bölgeden alınan saçlı deri, mikroskop altında doğal yapıları bozulmadan uygun tekniklerle, saç ve saç köklerini barındıracak şekilde 1’li, 2’li, 3’lü ve 4’lü kümelere ayrılarak seyrelmiş ya da tamamen dökülmüş olan bölgeye ekilir.Ensede saçların alındığı bölge, plastik ve yeniden yapılandırma cerrahi yöntemlerine uygun olarak dikilir. Bu sayede, arkadaki dikiş izi en aza indirgenmiş olur ve iz ancak saç tamamen kazıtıldığında görülebilir. Dikiş, ameliyatı takip eden 12-15. günde alınır. Hazırlanan saç kümelerinin yerleştirilmesi (ekimi) aşamasında, dizilimi, uygulanacak saç çizgisi, mevcut saçların çıkış yönlerine uygunluğu ancak bu konuda uzun yıllar deneyimli bir uzman tarafından tasarlanabilir. Doğal görünen saç ekimi ile kötü görünümlü saç ekimi arasındaki fark, işlemi yapan uzman ellerin sanatsal becerisiyle ilgilidir.
  1. FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu): Saç köklerinin özel ince uçlu iğnelerle ense üzerinden ya da vücudun belirli bölgelerinden tek tek alınarak seyrelmiş ya da tamamen dökülmüş olan bölgeye nakledilmesidir. Ense üzerinde dikiş olmadığı için, dikiş izi de söz konusu değildir.

Doğru uygulanmış FUT veya FUE yöntemlerinin, sonuçları bakımından birbirinden farkı yoktur. Eğer saç çizgisi doğru hazırlanmış ve yönlendirilmeleri doğru yapılmış ise her iki yöntemin de sonuçları doğal görünmektedir.

[box] Operasyondan önce ve sonra… [/box]

  • Operasyondan 15 gün önce düzenli olarak kullanılan saç ilacı, vitamin, aspirin vb. ilaçlar kesilmelidir.
  • Operasyon sabahı saçlarınız PH nötr bir şampuanla yıkanmalıdır.
  • Operasyondan önceki akşam uykunuzu almış olmanız gerekmektedir.
  • Operasyon sabahı, hafif bir kahvaltı edebilirsiniz.
  • Üzerinizde kolye, yüzük gibi metal takılar bulunmamalıdır.
  • Operasyon sonrasında kullanılması gereken ilaçları yanınızda getirmeniz gerekmektedir. İlaçların size gösterilerek anlatılması daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.
  • Operasyon sonrasında yanınızda bir şapka getirmeniz tavsiye edilir. Bere şeklinde saça yapışacak bir şapka olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Giyilmesi kolay, önü açık bir kıyafet tercih etmelisiniz.
  • Operasyondan sonra yanınızda size refakat edecek bir yakınınızın olması gerekir. Yalnız başınıza araba kullanmayın.
  • Operasyondan önceki akşam alkol alınmaması gerekir.
  • Operasyondan itibaren 3 gün sigara ve alkol alınmaması gerekir.
  • Sürekli kullandığınız losyon şeklinde saç ilacınız varsa bu ilacı operasyondan 1 ay sonrasına kadar kullanmamalısınız.
  • 10 gün sportif faaliyetlerden uzak kalmanız gerekir.
  • En az 3 gün ayakkabılarınızı giymek veya başka bir şey için eğilme hareketi yapılmamalı.

[box type=”warning”] Saç Ekimi Sonrası Saçlarınızı Yıkama Önemli[/box]

  • Doktorunuzun önereceği losyon sadece saç ekimi yapılan bölgeye yumuşak hareketlerle sürülüp iyice yedirilmeli.
  • 1 saat bekletildikten sonra tüm saçlar doktorunuzun önereceği şampuanla yıkanmalı.
  • Kurulama işlemi tamponlama şeklinde, havluyla ovulmadan sadece dokunup kaldırma hareketleriyle yapılmalı. Havlunun ütülenmiş ve soğutulmuş olmasına özen gösterilmeli.
  • Yıkama programı 10 gün boyunca her gün uygulanmalı.
  • Losyon 10 gün sonra bırakılıp yıkama işlemine sadece doktorunuzun önereceği şampuanla devam edilmeli.

9 Soruda Saç Ekimi Nedir?

[learn_more caption=”İşlem ne kadar sürer?”]Saç ekimi yapılacak bölgenin büyüklüğü, cilt ve saç yapısı, uygulanacak tekniğe bağlı olarak değişmekle birlikte, yaklaşık olarak 4-6 saat arası süren bir işlemdir.[/learn_more]
[learn_more caption=”Ağrı ya da acı hisseder miyim?”]
Saç ekimi operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirilip kesinlikle ağrı ya da acı hissedilmeyen bir işlemdir.[/learn_more]
[learn_more caption=”Hangi tekniği öneriyorsunuz?”]
Kullanılacak tekniği biz değil, sizin saçlarınızın ve cildinizin yapısı belirleyip doğru tekniğin uygulanması çok önemlidir. Ön görüşme esnasında yapılacak teknik ve neden o tekniğin seçildiği detaylı bir şekilde anlatılıp karar verilir.[/learn_more]
[learn_more caption=”Ekilen saçlar kesinlikle çıkar mı?”]
Evet çıkar. Greftlerin (saç kümesi) hazırlanması, bekletildiği koşullar ve doğru tekniğin uygulanması, sonucu direkt etkileyen faktörler olup, yerine getirildiği takdirde sonuç yüzde 100 başarılıdır.[/learn_more]
[learn_more caption=”Ne zaman dışarı çıkabilirim?”]
Operasyondan sonra dışarıya çıkmanızı engelleyecek bir durum yoktur. İlk 2-3 gün minik minik pembe noktacıklar görülüp, yavaş yavaş solmaya başlayarak bir hafta içinde normal haline dönüp dışarıya çıkmanızı engelleyecek bir durum teşkil etmez.[/learn_more]
[learn_more caption=”Ekilen saçlar ne zaman çıkar?”]
Operasyon tarihinden 3 ay sonra küçük küçük görünmeye başlayıp, yaklaşık 6 ay içinde normal uzunluğuna erişir.[/learn_more]
[learn_more caption=”Ekilen saçlar ileriki tarihlerde dökülür mü?”]
Hayır dökülmez. Çünkü ekilen saçlar dökülmemeye kodlanmış bölgeden alınıp, bu özelliğini yeni ekilen bölgede de devam ettirir.[/learn_more]
[learn_more caption=”Saç ekimi yaptırdığım belli olur mu?”]
Uygun teknikle doğal bir şekilde ekilmiş saçlar kesinlikle belli olmaz. Bunun için operasyonu yapacak ekibin deneyimli olması çok önemlidir. Çünkü uygulanacak ekimin şekli kişinin cilt ve saç yapısına, ekim yapılacak bölgeye göre değişip, her biri teker teker değerlendirilmelidir.[/learn_more]
[learn_more caption=”İşlemi uygulayacak kişiler kimlerdir?”]
Saç ekimi plastik cerrahlar yönetiminde, konusunda uzun yıllar deneyim kazanmış uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir..[/learn_more]

tarihinde yayınlandı 8 Yorum

Saç Ekimi Yaptıracaklara Uzman Tavsiyesi

Saç ekimi; mevcut saç açıklığı medikal diğer yöntemlerle giderilemeyecek hastaların saçsızlık sorununu gidermeye dönük yapılan cerrahi bir işlemdir. İki farklı yöntemle yapılabilir:

[box type=”bio”] FUT (Follicular Unit Transplantation)[/box]

Şerit Yöntemi olarak bilinir. Ense bölgesinden alınan bir saçlı deri parçasının saç köklerine ayrıştırılması ve eksik yerlere ekilmesi işlemidir. Kesilen yerin, yani ensede dokunun alındığı bölgenin dikilmesi, sıklıkla pansuman yapılması, daha ağırlı bir işlem olması ve ensede iz bırakması dolayısıyla son yıllarda tercih edilmemektedir.

[box type=”bio”]FUE (Follicular Unit Extraction) [/box] Ameliyatsız yöntem olarak bilinir. Saçlar özel bir cihaz sayesinde kökleriyle beraber tek tek alınır ve eksik yerlere açılan kanallara ekilir. Dikiş atılması gerekmez Lokal anestezi altında yapıldığı için ağrısız bir işlemdir. Hastanede ve ameliyathane koşullarında yapılması gereken bu işlem ortalama 5 saat sürmektedir.

Ense bölgesinde iz bırakmaması, ağrısız olması, dikiş atılmaması, iyileşmenin çok erken olması dolayısıyla son yıllarda hastalar ve doktorlar tarafından daha fazla tercih edilmektedir. FUE sonrası bir gün istirahat önerilmekte sonraki gün hasta işbaşı yapabilmektedir. Ekilen saçlar 3. aydan itibaren çıkmakta, tamamının çıkması ortalama 9 ay sürmektedir.

[learn_more caption=”Hangi yöntemi öneriyorsunuz?”] Uzun yıllar FUT isimli yöntemi de uygulamamıza rağmen özellikle son 3 yılda hemen tamamen FUE tekniğine yöneldik. Tıbbın bütün alanlarında teknolojinin kolaylıklarından doktorlar ve hastalar faydalanmaktadır. FUE yöntemi de teknolojinin biz doktorların hizmetine sunduğu konforlu bir saç ekim yöntemi. Bu sebeple FUE tekniğini daha çok uygulamakta ve tavsiye etmekteyim.[/learn_more]

[learn_more caption=”Ağrı hiç mi olmuyor?”]Diş Hekimlerinin yaptığı ilk iğneyi hissedip diğer uygulamaları nasıl hissetmiyorsak saç ekiminde de ilk iğnelerden sonraki işlemler hasta tarafından hissedilmemektedir. Hastanın uyanık olması gereken bu sebeple genel anestezinin yapılmadığı saç ekimi esnasında ağrının hiç olmaması gerekmektedir.

Ağrının olmaması aynı zamanda operasyonun kalitesini de birebir etkilemektedir, aksi takdirde işlemi yapmak mümkün olmayacaktır. Çünkü ağrısız ve huzurlu hasta operasyon ekibi için de konfor arttırıcı bir parametredir.[/learn_more]

[learn_more caption=”Bütün uygulamalar bir günde bitmekte midir?”]Bir günde bir seans kolaylıkla bitmektedir. Bundan kastedilen hem köklerin alınması, hem kanalların ( köklerin içine yerleştirileceği delikler) açılması hem de alınan köklerin ekilmesi işlemlerinin tümüdür. Sabah 09 30 da hastanın hastaneye gelmesi ile süreç başlamaktadır. Önce hastanın fotoğrafları çekilir ve bilgisayarda planlaması yapılır. Ardından hasta mini bir check-up tan geçirilir. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşılmazsa hasta ameliyathaneye alınır.

Uzman doktorun talebine göre anestezi doktorundan konsultasyon alınır ve saat 10 30 gibi operasyon başlar. Köklerin alınması ortalama 2 saat, kanalların açılması 45 dakika ve köklerin ekilmesi yine ortalama 2 saat olmak üzere bütün operasyon 5 saat sürmektedir. Bu zamana toplamda 1 saati bulan molaları da eklemek gerekmektedir.[/learn_more]

[learn_more caption=”Bu kadar zaman zarfında hasta sıkılmaz mı?”]

Uygulama birkaç farklı işlemi içerdiğinden dinamik bir süreçtir. Hasta gerek ekiple sohbet etmekte, gerek müzik dinlemekte gerekse TV izleyebilmektedir. Bu sebeple çoğunlukla operasyon süresi hastaya hastanın beklediğinden daha kısa gelmektedir. Bazen biraz daha uzun da sürse amaç hastaya maksimum oranda hizmet vermek olduğundan hastalar bu zaman aşımını severek kabul etmektedirler.[/learn_more]

[learn_more caption=”Kaç kişilik bir ekip saç ekimi için yeterlidir ?]

“ALTIN STANDART” a göre bu sayı 6 kişi olmalıdır. Sadece ekipteki kişi sayısı değil kullanılması gereken cihaz ve ilaçlar, malzemelerin tek kullanımlık olması, steriliteye gösterilmesi gereken özen, hastane ameliyathanesinin kullanılması, ekibin tecrübesi ve konusunun uzmanı olması, hastanın fotoğraf ve analiz arşivinin tutulması, gizlilik gibi bir çok parametre bir araya gelerek bu altın standartı oluşturmaktadır. Dünyanın iyi merkez ve hastanelerinin tümünde bu altın standart saç ekimi için olmazsa olmaz şartları oluşturur.[/learn_more]

[learn_more caption=”Bir günde kaç saç teli ekilebilmektedir?”]

Bir günde ekilmesi gereken maksimum graft (tekli veya çoklu saç köklerini barındıran ünite) 2500-2700 yani ortalama 5000-5500 saç telidir. Sayıyı arttırmak mümkündür ancak artan her sayı operasyon ekibinin konsantrasyon sınırını zorlayacağından dikkatli olmak gerekmektedir. Klasik olarak 2000 graftten sonraki rakamlar için ikinci bir seans planlanmalıdır.

[learn_more caption=”İkinci seans ne zaman yapılmalıdır?”]

Hemen ertesi gün de ikinci seans yapılabilir ancak bu durumda ekilecek greft miktarı toplamda yaklaşık 2800-3000 graft olacaktır. Ancak ikinci seans için 8-10 ay beklenecek olunursa ense bölgesi ve kulak üstleri kendi kendini tamir edeceğinden ikinci seansta alınacak graft miktarı artacak ve toplamda ekilen miktar 3500-3800 civarında olacaktır. Bu da bazen 1000 graft yani yaklaşık 2200 saçtelinin fazladan ekilmesi anlamına gelir.[/learn_more]

[learn_more caption=”Hastalar kaçıncı günde işlerinin başına dönebiliyor?”]

Operasyonun yapıldığı günü saymazsak sonraki günün istirahatle geçirilmesi yeteli olmaktadır. Bu durumda bir günlük istirahat çoğunlukla yeterli olmaktadır. Yine de örneğin Cuma günü operasyonunu yaptıran kişinin haftasonunu istirahatle geçirip pazartesi işbaşı yapması daha sağlıklı olacaktır.[/learn_more]

[learn_more caption=”Doğal bir görünüm mümkün müdür?”]

Eğer ehil ellerde ve yukarda bahsettiğim altın standartlara uygun bir operasyon yapılmış ise sonuçlar doğal ve yüz güldürücüdür. Doğal bir saç çizgisi, doğal bir sıklık ve yine doğal saç açısı oluşturmakla bu sonuca ulaşmak pekala mümkündür. Son yıllarda yapılan başarılı saç ekimi vakaları sayesinde saç ekimi düşünen hasta sayısında belirgin bir artış sağlanmıştır.[/learn_more]

[learn_more caption=”Ekilen saçların çıkmama ihtimali var mıdır?”]
Altın standartların yerine getirilmesi durumunda fire ihtimali ortalama %3 tür. Yani 1000 graft ekilen hastanın ortalama kaybı 30 graft olacaktır. Zaten bu risk baştan hesaplanıp ihtiyaç 1000 graft ise hastaya 1030-1050 arasında graft ekilmelidir. Tabi ki hastanın operasyon sonrası doktorun önerdiği bakım prensiplerine uymaması bu fire ihtimalini arttıracak en önemli parametredir. Yine de saç ekimi hastasının, doktorunun önerilerine uymakta sorun yaratmayan bir profili olduğunu belirtmekte yarar vardır.[/learn_more]

[learn_more caption=”Saçların tamamının çıkması ortalama ne kadar sürmektedir?”]

Ekilen saçlar ekildikten bir süre sonra kökleri içerde kalacak şekilde dökülürler. Ama bu geri dönüşlü bir dökülmedir. 3. aydan itibaren yeniden çıkmaya başlayan saçların 6.ayda yarısı 9-12 arasında da tamamı çıkmaktadır. Çok az hastada bu süre 1,5 yılı bulmaktadır.[/learn_more]

[learn_more caption=”Ekilen saçlar uzarlar mı?”]

Ekilen saçlar hastanın kendi saçları olduğu için tabi ki uzarlar. Diğer saçlar ile aynı hızda uzayan bu saçlar talebe göre boyatılabilir, kazıtılabilir, rüzgar, yağmur, deniz suyu gibi hiçbir şeyden etkilenmezler ve ömürboyu dökülmeden kalırlar.[/learn_more]

[learn_more caption=”Ekimden sonra bir bakım gerekli midir?”]

Bazı genç hastalar hariç özel bir bakım gerekmemektedir. Genç hastaların mevcut saçlarını korumak için ayrıca bir tedaviye ihtiyaçları vardır. İleri yaşlarda bu ihtiyaç asgariye inmektedir. Bu bakımlar evde hastanın kendi kendine rahatlıkla yapabileceği kolaylıkta olmaktadır. En önemli bakım, saç ekiminden sonra ekilen saçlar için özel olarak üretilmiş olan şampuanın doktorun tavsiyesi doğrultusunda kullanılmasıdır. Yine de saç ekimi için söylenebilecek en sihirli cümle; saç ekiminin saç dökülmesi sorununu çözmeye yardımcı tedavi seçenekleri arasında hekime olan bağımlılığı asgariye indiren tek yöntem olduğudur.[/learn_more]

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Saç Ekiminde Yeni Yöntemler

Yaş ve hormonal sorunlar saç ve kaşların dökülmesine ya da azalmasına neden olabiliyor.

Ancak Türkiye ile birlikte İngiltere, Fransa, Amerika gibi dünyada 30 farklı ülkede uygulanan dünyanın en prestijli saç ve kaş ekim tekniği artık Türkiye”de M. estetik uzmanı Dr. Ceyda Şener”in Nişantaşı”ndaki kliniğinde de uygulanıyor. Bu 40 yıllık deneyimli teknoloji saç ve kaş dökülmesi gibi problemlerin önüne geçmeyi mümkün kılıyor. Dr. Ceyda Şener saçları ya da kaşları dökülen kadın ve erkeklerin bu yöntemle çok daha doğal ve gür saçlara kavuşacağını söylüyor.

KAŞLARINIZA TEKRAR KAVUŞUN

Dünya üzerinde birçok ünlü isme uygulanan DHI No Touch Technique ile dökülen kaşlar tekrar çıkmaya başlıyor. Yaş ve hormonal nedenlerden ötürü saçları dökülen ya da azalan kadınlar, bu yöntemle çok daha doğal ve gür saçlara kavuşuyor. Yöntem kadınların kaş sorununu da ortadan kaldırıyor. Bu konuda kadınlar, çoğunlukla başvurdukları dövme yöntemine gerek kalmadan, DHI No Touch Technique ile tamamen doğal kaşlara sahip olarak yüz ifadelerini belirginleştirebiliyorlar.

ÇİM ADAM OLMAYA SON

Dr. Ceyda Şener”in kliniğinde uygulanan bu dünyaca ünlü saç ekim tekniğinde, enseden tek tek alınan saç kökleri, patentli bir cihaz yardımıyla diğer tekniklerdeki gibi demet demet değil, açıklık olan bölgelere tek tek ekiliyor. Kadın ve erkekte görülen her türlü saç dökülmesi tipi için geçerli olan bu yöntem, birçok saç ekim yönteminde sıklıkla ortaya çıkan morarma, bandaj, şişlik, yara ve ağrı gibi sorunları elimine ediyor. Operasyon çıkışı görüntü de, eski yöntemlerdeki portakal kabuğu görüntüsü değil, bir elma pürüzsüzlüğünde oluyor. Ayrıca saçlar uzadıktan sonra ”çim adam” görüntüsü de oluşmuyor.

ASLA DÖKÜLMÜYOR

Ekilen saç kafa derisinin arka tarafındaki saçlardan alındığı için çok sağlıklı oluyor. Çünkü kafa derisinin arka kısmında yer alan saçlar, ön kısmında yer alan saçlara oranla çok daha az dökülen, güçlü saçlardır. Hatta bu saçlar ön kısımdaki saçlara oranla çok daha geç beyazlaşıyor. Bu nedenle arkadan toplanıp da, öne ekilen saçlar sağlıklı ve güçlü saçlardır. Ayrıca, ekilen saç canlıdır, uzamaya devam ediyor ve asla dökülmüyor. Bu saçların daha sağlıklı olmasının nedeni ise DNA. İnsanoğlunun yaratılışı gereği insan beyinin en hassas kısmı olan beyincik bu kısımda yer alıyor. Bu kısım isan hayatı için çok önemli seviyede önem taşımaktadır. Bundan dolayı vücut en çok koruması gereken alan olan beyincik kısmını en güçlü saç kökleri ile koruma altına alıyor. Bu sebepten buradaki saçlar daha geç dökülüyor, hatta hayat boyu dökülmüyor.

tarihinde yayınlandı 1 Yorum

Saç Ektireceklere Uyarılar

Saç ekimi yaptırmak mı istiyorsunuz. Yapmanız gerekenler kısa ve öz olarak şunlardır ;

  • İnternette bulabildiğiniz kadar saç ekimi ile ilgili yazıları ve makaleleri okuyunuz.
  • Saç ekimi ile ilgili bütün forumları dolaşıp saç ekimi yaptırmış olan insanların yorumlarını değerlendiriniz. Fakat bu değerlendirmeleri göz önüne alırken bu forumlarda sahte üyelikle reklam yapan saç ekimi merkezlerine de çok dikkat etmelisiniz.
  • Saç ekiminde ilk önce fiyat konusu gündeme gelir ama gerçekten güzel bir sonuca ulaşmak istiyorsanız yapacağınız ilk işlem fiyatı bir kenara atmaktır.Çünkü zaten ortalama fiyatlar bellidir. Aşağısı ve yukarısı doktorun ününe ve saç ekim merkezinin reklamına dayalı olabilir.
  • Saç ekimi yaptırmaya müsaitmisiniz bunu araştırın. Hipertansiyon veya şeker hastaları için saç ekimi nin belirli bir koşulları vardır.Bunlara uygun olup olmadığınızı araştırın.
  • Yeterli saç köküne sahipmisiniz onu öğrenin.Fue ile gelen kolay yöntemde enseden alınan saç kökleri yeterli değilse Fue saç ekimi yapılmasına olanak yoktur.
  • Saç ekimi yaptırmak için en ideal zamanı seçin.Mesela şubat tatilinde veya uzun bayram tatillerinde bu seçimi yapabilirsiniz.Çünkü ilk 2-3 gün dinlenmeniz gerekebilir ve kafa tasındaki ufak tefek yaraların geçmesi 2-4 gün arası sürebilir.Güzel bir görüntü sağlamadığı için bu öneriyi veriyoruz.
  • Saç ekimi öncesi ve sonrası resimlerini inceleyerek insanların saç ekiminden önceki halleri ile saç ektirdikten sonraki hallerini karşılaştırabilirsiniz
  • Saç ekimi yapacak ekibin tecrübesine önem veriniz.
  • Genel olarak Türkiye’deki saç ekim merkezlerinin avrupa ve diğer kıtalardaki saç ekimi yapan hastanelere göre çok daha fazla deneyimli olduğunu da bilerek asla yurt dışında ekim yaptırmayı düşünmeyiniz.

Kısacası bu maddeleri gözden geçirdikten sonra saç ekimi için bir çok bilgiye sahip olacaksınız ve gönül rahatlığıyla saç ektirebileceksiniz.Unutmayın saç ekiminde referanslar çok önemlidir.

Not: fotoğraf temsilidir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Saç ekim operasyonu nasıl yapılır?

Saç Ekim Operasyonu Nasıl Gerçekleşir?

Operasyonun ilk işlemi hastanın saçlı derisinin lokal anestezi uygulanarak uyuşturulmasıdır.

Bu sayede hasta operasyon süresince uyanık kalır; TV seyredebilir; yemek yiyebilir, gazete-kitap okuyabilir; ancak acı duymaz. Saçsız alanlara nakledilecek saç kökleri iki şekilde elde edilir.

Birincisi; güvenli donör alan olan enseden bir şerit çıkarılır. Şerit, saç köklerine ayrılır. Şeridin ayrılmasıyla elde edilen küçük saçlı deri parçacıklarına greft adı verilir. Her greft bir veya daha fazla sayıda saç teli(folikül) içerir.

Başın arka kısmındaki şeridin çıkarıldığı boşluğun kenarındaki deriler birbirlerine dikilerek kapatılır. Şeridin boş bıraktığı alanın basit bir dikişle kapanabilmesi ve çizgi şeklindeki dikiş izinin saçlarla tamamen kamufle edilebilmesi saç ekimi operasyonunun önemli bir avantajıdır.

İkincisi ise enseden şerit çıkartılmasını ve dikiş atılmasını gerektirmez. Saçlı derinin arka ve yan kısmından veya diğer uygun bölgelerden (sırt, omuz, göğüs gibi) bu işlem için geliştirilen cihazlarla saç kökleri greft şeklinde hazır olarak çıkarılır. ( Halk arasında bu çıkarma işlemi “tek tek” olarak isimlendirilir.)

Operasyona kullanılan aletlerin özellikleri nelerdir?

Greftler saçsız bölgede özel aletlerle açılan kesilere (kanallara) yerleştirilirler. Kullanılan aletlerin özelliği, açılan kanalların boyutlarının olabildiğince küçük olmasını sağlamaktır. Bu sıklık ve doğallığı arttırırken, aynı zamanda yara iyileşmesini hızlandıran bir yöntemdir.

Aletlerin özellikleri belli bir alana daha fazla sayıda kanal açmayı, böylece bu alana daha fazla sayıda ve daha küçük boyutta greft ekmeyi mümkün kılmaktadır. Kanalların ve greftlerin boyutlarının küçük olması, saç ekiminin sıklığını (yoğunluğunu) ve doğallığını arttıran en önemli faktördür.

Küçük kanal boyutunun diğer bir avantajı; greftin kanal içine tam oturması ve deri yapısının hemen hemen hiç bozulmamasıdır.

Kanalın büyük açılması; onu çevreleyen deride çukurlaşma, renk değişikliği, greftlerin aşağı yukarı kayması gibi kozmetik sorunlara yol açabilir.

Kanalların orjinal saçların yönünde açılması ve ekilen greftlerin orjinal saçlarla aynı açıda çıkması, saç ekiminde doğallığı sağlayan önemli noktalardan birisidir.

Operasyonda doğal saç çizgisinin önemi nedir?

Başarılı bir saç ekimi operasyonunda en önemli noktalarından biri doğal saç çizgisinin oluşturulmasıdır. Saç çizgisi simetrik ve ahenkli olmalıdır; kişinin yüz şekli ile orantılı şekilde belirlenmelidir. Yüz hatları yanında, saçın dökülme şekline uygun çizilmelidir.

Saç çizgisinin belirlenmesinde doktorun deneyimi ve estetik yaratıcılığı belirleyici olur. Oluşturulacak saç çizgisinin on yıllar boyunca sabit kalacağı gerçeğinden dolayı, şekil ve yer (lokalizasyon) olarak ideal çizginin belirlenmesi amaçtır. Hastalar ileri yaşlarda da çizginin doğal görünmesi gerektiğini unutmamalıdırlar. Saç çizgisi, gençlik yıllarının başlarındaki kadar aşağıda tutulmamalıdır.

Alnın iki yanında (temporal bölge) çizginin daha geride olduğu yüksek bir saç çizgisi hayat boyu süren mükemmel bir sonuç sağlayacaktır. Bu şekilde; düşük ve oval bir saç çizgisi ile karşılaştırıldığında, daha fazla yoğunluğa ve daha doğal görünüme ulaşılacaktır.

Operasyon sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Operasyon sonrasında ekim yapılan bölgeye hiçbir şey kapatılmaz. Ekim dikiş atılarak yapılmışsa, dikiş üzerine bandaj kapatılır. Bunun nedeni, bölgeyi dış etkenlerden korumaktır. Bandaj en az 12 saat, en fazla 72 saat sonra çıkarılır. Bandaj çıkarıldıktan sonra, dışardan bakıldığında operasyon izi görülmez.

Hasta operasyon sonrası hemen evine gidebilir. Enfeksiyon riskini önlemek için, operasyon sonrası 5 gün antibiyotik tablet kullanılır. İşlem sonrasında birkaç gün ekim yapılan alan yara kabuğu ile kaplı kalır.2. günde yıkanmanın başlaması ile kabuklar düşer.

Bu süreçte hastaya şapka kullanması önerilir. Saç ekimi dikiş atılarak yapılmış ise, dikişler 15 gün sonra alınır. Ekilen saçlar operasyonu takiben 2-4 hafta içinde dökülürler. Saç kökleri yeni yerlerine uyum sağladıkça (bunun için 2.5 – 3 ay gereklidir) , saçlar çıkmaya başlarlar ve ayda ortalama 1 cm. hızla uzarlar. Saç ekimi operasyonunun ilerde kişinin sağlığını bozacak herhangi bir yan tesiri ve komplikasyonu yoktur.

tarihinde yayınlandı 1 Yorum

Fue Tekniği Hakkında Kritik Bilgiler

(Foliküler Ünite Ekstraksiyon )

Fue , dikişsiz, acısız, iz bırakmayan, gündelik hayatı etkilemeyen saç ekim tekniğidir.

FUE tekniği özelikleri

Ensede şerit biçimde çizgi kalmaz.

Kılların alındığı alanda uzun süre hissizlik duyusu olmaz.

Uygun vücut bölgelerinden kıl köklerinin nakline olanak tanır.

Greftlerin çıkarıldığı alanda hızlı iyileşme görülür.

Profesyonelce uygulandığına saçlar doğal ve dolgun görünümlü olur.

FUE tekniği ile ekim nasıl yapılır?

Donör alandaki kıllar işlem öncesinde 2 mm uzunluğunda kısaltılır.

Özel bir cerrahi aletle ( 0.6-0.8 mm çapında ) saç kökleri çıkarılır.

0.8-0.9 mm çaplı silindirik aletlerle kanallar açılır.

Donör alandan alınan saç kökleri, istenilen bölgeye yerleştirilir.

FUE tekniği ile ne kadar ekim yapılabilir?

Saçlı deride normal sıklık santimetrekare başına 70-100 foliküler ünitedir.

Saç sıklığı %50 azaldığında saç kaybı gözle fark edilir hale gelir.

Santimetrekare başına 35 ila 50 foliküler ünite ekimi ile yeterli saç sıklığı sağlanır.

Bazı kişilerde saçın yapısına bağlı olarak, istenen sonuçlar için 65 foliküler üniteye kadar ekime ihtiyaç duyulabilir.

FUE tekniğinde dikkat edilmesi gerekenler!

Kökler zedelenmeden çıkarılmalı.

Saç köklerinin mutlaka doğru yönde ekilmeli.

İşlem sonrası hasta uyarılara dikkat etmeli.

FUE tekniği ile günde ne kadar ekim yapılabilir?

Deneyimli, uzman ekipler 2000 ila 3000 greft ekim yapabilmektedirler.

Hastanın ensesi çok yoğunsa ve ihtiyacı fazla ise iki gün üst üste toplam 4000 -5000 greftlik ekimler mümkündür.

İhtiyaç halinde ikinci FUE operasyonu en erken 3 ay sonra gerçekleştirilebilir.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Özellikle erkeklerin büyük sorun yaşadığı kelliğin nedeni bulundu

Kelliğin, kıl köklerinin oluşumunda rol oynayan kök hücrelerin işlevini yerine getirememesinden kaynaklanıyor olabileceği belirlendi.

“Journal of Clinical Investigation” dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, kel ve kel olmayan erkeklerin kafa derisini karşılaştırdı.

Kel olan erkeklerin kıl köklerinin çok kısa olduğunu gören bilim adamları, bunların kısa olmasının saç köklerinin oluşumunda rol oynayan bazı erişkin kök hücrelerinin işlevini yerine getirememesine bağlı olabileceğini belirtti.

Bu kök hücrelerin kellerde neden işlevini yitirdiği henüz bilinmiyor, ancak bilim adamları gelecek yıllarda bu hücrelerin yeniden “çalışmasını” sağlamanın yolunu bulmayı ümit ediyor.

Fareler üzerinde yapılan deneyler, kök hücre nakillerinin kıl oluşumunu sağladığını göstermişti.

tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Fue Saç Ekim Tekniği Nedir?

(Foliküler Ünite Ekstraksiyon )

Fue , dikişsiz, acısız, iz bırakmayan, gündelik hayatı etkilemeyen saç ekim tekniğidir.

FUE tekniği özelikleri

Ensede şerit biçimde çizgi kalmaz.

Kılların alındığı alanda uzun süre hissizlik duyusu olmaz.

Uygun vücut bölgelerinden kıl köklerinin nakline olanak tanır.

Greftlerin çıkarıldığı alanda hızlı iyileşme görülür.

Profesyonelce uygulandığına saçlar doğal ve dolgun görünümlü olur.

FUE tekniği ile ekim nasıl yapılır?

Donör alandaki kıllar işlem öncesinde 2 mm uzunluğunda kısaltılır.

Özel bir cerrahi aletle ( 0.6-0.8 mm çapında ) saç kökleri çıkarılır.

0.8-0.9 mm çaplı silindirik aletlerle kanallar açılır.

Donör alandan alınan saç kökleri, istenilen bölgeye yerleştirilir.

Daha Fazla Bilgi İstiyorum.

FUE tekniği ile ne kadar ekim yapılabilir?

Saçlı deride normal sıklık santimetrekare başına 70-100 foliküler ünitedir.

Saç sıklığı %50 azaldığında saç kaybı gözle fark edilir hale gelir.

Santimetrekare başına 35 ila 50 foliküler ünite ekimi ile yeterli saç sıklığı sağlanır.

Bazı kişilerde saçın yapısına bağlı olarak, istenen sonuçlar için 65 foliküler üniteye kadar ekime ihtiyaç duyulabilir.

FUE tekniğinde dikkat edilmesi gerekenler!

Kökler zedelenmeden çıkarılmalı.

Saç köklerinin mutlaka doğru yönde ekilmeli.

İşlem sonrası hasta uyarılara dikkat etmeli.

FUE tekniği ile günde ne kadar ekim yapılabilir?

Deneyimli, uzman ekipler 2000 ila 3000 greft ekim yapabilmektedirler.

Hastanın ensesi çok yoğunsa ve ihtiyacı fazla ise iki gün üst üste toplam 4000 -5000 greftlik ekimler mümkündür.

İhtiyaç halinde ikinci FUE operasyonu en erken 3 ay sonra gerçekleştirilebilir.